رسانه ملي، ميزبان چهل‌ودومين نشست AIBD

ساخت وبلاگ

صدا وسيماي جمهوري اسلامي ايران،شهريور ماه ميزبان چهل و دومين نشست سالانه و پانزدهمين مجمع عمومي مؤسسه توسعه راديو و تلويزيون‌هاي آسيا - اقيانوسيه خواهد بود.

دكتر عباس ناصري طاهري مشاور رئيس سازمان و مديركل امور بين‌الملل صداوسيما با اعلام اين خبر گفت: در نشست چهل‌ويكم اين اجلاس كه سال پيش در تايلند برگزار شد، پيشنهاد شده بود كه صداوسيماي جمهوري اسلامي ايران ميزبان دوره 42 اين اتحاديه باشد . شايد نزديك به 10 سالي باشد كه صداوسيما ميزبان همايش بين‌المللي نبوده و اين نشست از حيث ابعاد بين‌المللي و رسانه‌اي براي رسانه‌ملي امتياز و اعتبار مهمي خواهد داشت. در درون سازمان هم اين تصميم گرفته شد كه صداوسيما بايد حضور مؤثر بين‌المللي در حوزه رسانه داشته باشد. لذا ميزباني اين نشست را در اجلاس تايلند پيشنهاد داديم كه حتماً اين نشست در تهران برگزار شود. خوشبختانه پيشنهاد صداوسيما با بيش‌ترين آرا مورد استقبال قرار گرفت و ما ميزبان اين اجلاس در سال جاري شديم.

وي افزود " مؤسسه توسعه رسانه‌هاي آسيا و اقيانوسيه در سال 1977 تأسيس شده و هدف اصلي آن، توسعه كشورهاي عضو از طريق آموزش مشترك است. در واقع اين مؤسسه ماهيت و كاركرد آموزشي دارد و براي ارتقاي سطح نيروهاي حرفه‌اي در رسانه‌ها فعاليت مي‌كند. به‌همين دليل در اين اتحاديه كشورهايي كه از حيث رسانه‌اي توسعه‌يافته محسوب مي‌شوند حضور دارند، مثل ژاپن، كره، ايران و چين و در كنار آن‌ها، كشورهاي كم‌تر توسعه‌يافته يا توسعه‌نيافته مثل كامبوج، ويتنام، اندونزي، بوتان و پاكستان. هدف از تأسيس اين اتحاديه در واقع گردش دانش و فناوري در حوزه رسانه در بين كشورهاي عضو آن هم به دور از مسائل سياسي بوده است. واقعيت اين است كه مؤسسه توسعه راديو و تلويزيون‌هاي آسيا – اقيانوسيه يا همان AIBD، سالي يك‌بار نشست دارد كه اعضاي اصلي و وابسته در آن حضور مي‌يابند و گزارش كار فعاليت‌هاي يك‌ساله خود را ارائه مي‌دهند و برنامه‌هاي سال آينده را هم مورد بررسي قرار داده و تصويب مي‌كنند. ما از سال 1992 عضو اين اتحاديه هستيم و فعاليت‌هاي متعددي در اين زمينه داشته‌ايم.

مديركل امور بين‌الملل صداوسيمااضافه كرد : با برگزاري اين نشست، اعضاي اين اتحاديه در ايران حضور پيدا مي‌كنند و با پيشرفت‌هاي ما در حوزه رسانه آشنا خواهند شد. از طريق اين تعامل نزديك، بسترسازي لازم براي ارتقاي نگرش آن‌ها درباره ايران و سازمان صداوسيما ايجاد خواهد شد و زمينه‌هاي همكاري و توسعه رسانه‌ملي در منطقه افزايش خواهد يافت.

وي گفت :واقعيت اين است تاكنون آموزش‌هايي كه اين اتحاديه ارائه كرده با توجه به توسعه فناوري و نوآوري فني در حوزه رسانه بوده است. همچنين در حوزه توليد، انيميشن، ساخت برنامه براي كودك و در حوزه ژورناليسم و خبر بسته به نيازي كه كشورها اعلام مي‌كردند آموزش‌هاي مربوط صورت مي‌گرفت. مثلاً يكي از كشورهاي عضو اعلام مي‌كند كه ما در زمينه ساخت برنامه‌هاي كودك نياز داريم تا يك دوره آموزشي براي كارگردان‌هاي برنامه كودك برگزار كنيم. مؤسسه برنامه‌ريزي مي‌كند و با دعوت از استاد و متخصصان اين حوزه از كشورهاي عضو يا غير عضو با تشكيل كارگاه آموزشي به آموزش مي‌پردازد.

وي درباره برنامه‌هايي كه امسال براي برگزاري اين نشست تدارك ديده شده است گفت:

برنامه‌ريزي ما به اين صورت است كه پنجشنبه صبح تا ظهر، نشست‌هاي تخصصي برگزار خواهد شد كه نشست كميته استراتژيك يا برنامه‌هاي راهبردي در اين بخش برگزار مي‌شود. يك نشست هم اعضاي شوراي اجرايي خواهند داشت و بعدازظهر هم نشست معرفي آثار برگزيده مسابقه‌اي تلويزيوني كه اتحاديه از قبل برگزار كرده، برگزار مي‌شود و با اهداي جوايز به پايان مي‌رسد. پنجشنبه شب افتتاحيه مراسم رسمي اين نشست است كه رئيس محترم سازمان و مقامات مسئول از داخل و خارج سازمان و مهمانان خارجي از حدود 17 كشور در آن حضور خواهند يافت. حدود 60 نفر از مهمانان خارجي، كار ثبت‌نام و ويزايشان انجام شده كه اداره تشريفات ما امكانات اقامت در هتل و پذيرايي از آن‌ها را پيش‌بيني و برنامه‌ريزي كرده‌اند. پوستر و بنر و كارت دعوت‌هاي نشست هم آماده شده‌است. همچنين روابط‌عمومي سازمان نيز مسئوليت پوشش رسانه‌اي اين نشست را به عهده گرفته است كه اميدواريم بازتاب رسانه‌اي خوبي هم داشته باشد.

طاهري در باره اهداف برگزاري اين نشست نيز افزود:اين نشست، فرصت مغتنمي است تا سازمان صداوسيما توانايي‌هايش را از نزديك به كشورهاي عضو اتحاديه معرفي و ثابت كند و خود را در معرض قضاوت آن‌ها قرار بدهد. ما پيش‌بيني كرده‌ايم كه در برنامه‌ريزي‌هاي صورت‌گرفته بخشي از توانمندي‌هاي سازمان معرفي و عرضه شود. بدين منظور، بسته‌اي شامل هدايا و مجموعه اطلاع‌رساني درباره ايران به شركت‌كنندگان اهدا خواهد شد. ضمن اينكه ما با بخش‌هاي مختلف سازمان مثل شركت تكتا مكاتبه كرده‌ايم به مدعوان اطلاعات لازم را درباره توانمندي‌هاي فني و تكنيكي سازمان را بدهند. بخش رسانه بين‌الملل سازمان هم كه زيرمجموعه معاونت سيماست توليدات و آثار نمايشي سازمان را كه ارزش اهدا، مبادله و فروش داشته باشند به مهمانان معرفي مي‌كنند. اين‌ها فرصت‌هايي است كه براي همكاران سازماني خودمان و براي همكاري‌هاي حرفه‌اي و تخصصي ايجاد مي‌شود. ضمن اينكه تور تهران‌گردي هم در نظر گرفتيم تا مدعوان نحوه زندگي روزمره در ايران را از نزديك ببينند كه همه اين‌ها فرصت خوبي است براي آشنايي با ايران و بسترسازي براي همكاري و تعاملات آينده.

مشاور رئيس سازمان گفت: اساساً هدف اصلي برگزاري نشست‌هاي بين‌المللي برقراري ارتباط است، اما اينكه لزوماً در همان نشست منجر به يك قرارداد كاري شود را از قبل نمي‌توان پيش‌بيني كرد. در واقع هدف اوليه و اصلي چنين نشست‌هايي، آشنايي اعضا با توانمندي‌ها و ويژگي‌هاي كشورهاي ديگر است كه مي‌تواند زمينه همكاري‌هاي مشترك يا قراردادهاي مشترك را فراهم كند. لذا اين را بايد جزو اهداف ثانويه نشست تعريف كرد. مثلاً بحث آموزش‌ دستاوردهاي نوين در حوزه رسانه و ارتباطات مثل ساخت فيلم‌هاي كوتاه با تلفن همراه، از مباحث و نيازهاي جديدي است كه مي‌توان از طريق كارگاه آموزشي آن را دنبال كرد. براي برگزاري چهار كارگاه آموزشي در طول سال با همكاري AIBD برنامه‌ريزي كرده‌ايم كه يكي از آن‌ها برگزار شد. مثلاً كارگاه آموزشي برنامه‌هاي كودك با حضور آقاي كاله‌فورست در تهران و در سازمان صداوسيما برگزار شد.

دكتر ناصري طاهري در ارزيابي جايگاه صداوسيما را در اين اتحاديه توضيح داد: واقعيت اين است كه به لحاظ كمّي و كيفي در منطقه و غرب آسيا، در وضعيت مطلوبي قرار داريم. رسانه‌هاي بين‌المللي ما در منطقه بسيار مهم هستند. در ارتباط با شرق آسيا و كشورهاي ژاپن، كره و چين وضعيت فرق مي‌كند كه سنخيت‌ها و اوضاع فرهنگي و جغرافيايي را بايد در آن دخيل و مؤثر دانست. ضمن اينكه ما در شبكه‌هاي داخلي هم از حيث تنوع كمّي و هم كيفي و مضمون در وضع خوبي هستيم و از موفق‌ترين كشورهاي منطقه محسوب مي‌شويم كه در بيش‌تر جشنواره‌هاي بين‌المللي جايزه برده‌ايم و ديگران نيز اعتبار حرفه‌اي ما را باور دارند.

وي گفت:به‌نظرم فارغ از شاخص‌هاي سياسي ما، شاخص‌هاي فني و برنامه‌سازي خوب هم را داريم كه البته در عرصه منطقه‌اي عموميت نيافته و به‌شكل تك‌برنامه‌اي موفق بوده‌است. ضمن اينكه توليدات رسانه‌اي از گران‌ترين محصولات فرهنگي در دنيا هستند ولي به همان اندازه بودجه لازم تأمين نمي‌شود. مثلاً سريال‌هايي مثل مختارنامه، حضرت يوسف و مريم مقدس نه‌فقط در كشورهاي عربي و مسلمان كه در كشورهاي مسيحي هم ديده شده و مورد استقبال قرار مي‌گيرد؛ اين نشان مي‌دهد توجه به اين توليدات فراتر از مباحث اعتقادي و سياسي است. ما در بخش فني و نيروهاي انساني در منطقه طراز اول هستيم و فقط بايد به خودباوري برسيم. اگر در شرق آسيا كشورهايي مثل كره و ژاپن موفقند به‌دليل سنخيت و زمينه مشترك فرهنگي در شرق  آسياست كه ميزان نفوذ ما را كم مي‌كند اما در تمام منطقه، ايران يكي از قدرتمندترين كشورهاي عضو اتحاديه راديو و تلويزيون‌هاي آسيا- اقيانوسيه به است.

صدا و سیما...
ما را در سایت صدا و سیما دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان pririb بازدید : 141 تاريخ : شنبه 30 مرداد 1395 ساعت: 16:49