معمای شاه تحت نظر مورخین معتبر نوشته شده است

ساخت وبلاگ

«علي لدني» در گفت‌وگو با خبرنگار راديو و تلويزيون خبرگزاري فارس گفت: مجموعه تحت نظر مورخين معتبر كشور به رشت? تحرير در آمده كه صد البته نمي تواند نگاه شخصي نويسند? اثر در محتواي تاريخي سريال حاكم باشد. مورخيني كه هر كدام ده ها تأليف داشته كه برخي از آن در دانشگاه ها تدريس مي شود. صرف نظر از كار پژوهشي5600 نسخه سند از ساواك، نخست وزير، وزارت دربار و غيره در اختيار پروژه قرار داده شده كه نمي‌توان آن را انكار كرد و فجايع رخ داد? عصر پهلوي را ناديده گرفت.

وي همچنين با اشاره به سخنان اخير جعفر والي كه گفته بود سريال معماي شاه بر اساس تاريخ نوشته نشده، عنوان داشت: طرح چنين اظهاراتي از سوي اين بازيگر و تخطئه سريالي كه گروهي از هنرمندان مختلف در ساخت آن حضور دارند، مايه تاسف است. اين مطالب در شرايطي عنوان مي شود كه سازندگان سريال بيشترين همكاري را با او داشته و حتي در مواقعي كه آقاي جعفرخان والي قادر به حفظ كردن ديالوگ ها نبودند و كار ضبط سريال به برداشت هاي طولاني و مختلف مي انجاميد، گروه سازنده با صبر و بردباري فراوان اين وضعيت را تحمل كرده و با همراهي مسوولانه سعي كرده اند خللي به نقش وي وارد نشود. حالا مشخص نيست چرا ايشان چنين اظهاراتي را درباره سريال بيان كرده اند.

لدني با بيان اين مطلب كه «به واسطه حضور اين هنرمند، ما دردسرهاي فراواني را متحمل شديم اما از حضور ايشان در سريال پشيمان نيستيم» گفت: به احترام اين هنرمند، گروه سازنده برداشت هاي بالا را صبورانه تحمل كردند و حتي از مقطعي به بعد با وجود اندك بودن تعداد سكانس هاي اين بازيگر از فيلم نامه چشم پوشي كرده و بيان ديالوگ ها را به عهده خود وي گذاشتند. شايد به دليل اين حواشي و مسائل است كه روح استاد اين روزها از حضور در معماي شاه آزرده است و با چنين اظهار نظرهايي كل فعاليت يك گروه را زير سوال مي برند.

لدني در ادامه با اشاره به بخش ديگري از اظهارات والي كه در آن با ذكر قسم جلاله «والله» عنوان كرده «آن دوران اين‌طور نبود كه اين سريال روايت مي‌كند» تصريح كرد: بازيگري در كسوت و پيشين? جعفر والي قاعدتا بايد پيش از حضور در اثري، فيلم نامه آن را مطالعه كنند. اگر در مورد معماي شاه فيلم نامه اي كه به ايشان داده شده را مطالعه نكرده باشند، اشكالي حرفه اي و جدي به وي وارد است. اگر هم مطالعه كرده اند و سپس نقش را قبول كرده‌اند؛ ديگر طرح چنين مطالبي چه موضوعيتي دارد؟! شكرخدا هم شواهد نشان مي دهد آنچه كه ساخته شده با آنچه كه نگاشته شده عيناً تطابق دارد.

لدني درباره بخش ديگر سخنان والي كه با ارجاع به آن زمان گفته وضعيت دوران پهلوي شبيه آنچه معماي شاه نشان مي دهد نبوده گفت: زندگي كردن افراد در يك دوره خاص دليلي بر اطلاع از همه جزئيات و زواياي تاريخي يك دوره نيست. حضور ايشان در آن دور? تاريخي كه سند تاريخي به حساب نمي‌آيد. آيا جعفر والي در لايه هاي پنهان آن مقطع تاريخي حضور داشته است؟ آيا به دربار، ساواك و نخست وزيري رفت و آمده داشته است؟ آيا با نمايندگان قدرت هاي خارجي آن دوره ارتباط داشته اند؟ از نظر ايشان كدام بخش از سريال خلاف واقع است؟ آيا رويدادهايي مانند: بحران نان، وقايع سي تير، بيست و هشت مرداد و... زاييده تخيل سازندگان سريال بوده يا در عالم واقعيت رخ داده است؟ اساسا كدام بخش از سريال از نظر استاد والي با واقعيت تاريخي متناقض است كه ما درخصوص آن تامل كنيم؟

وي در پايان با ابراز تأسف بابت پاسخ نامناسبي كه جعفر والي به رفتار مهربانانه گروه سازنده داده اند گفت: گروه سازنده معماي شاه با والي مانند يك پدر رفتار كردند. ايشان حتي تا آخرين لحظات همكاري با سريال نيز از حضور در جمع سازندگان سريال ابراز رضايت مي كردند كه فيلم ضبط شد? آن از آخرين روز خداحافظي ايشان به عنوان پشت صحنه موجود است.

صدا و سیما...
ما را در سایت صدا و سیما دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان pririb بازدید : 194 تاريخ : سه شنبه 9 شهريور 1395 ساعت: 15:29